Let op!! Bestellingen van Hill's kunnen langer op zich laten wachten!

23-05-2024

Blog-Op-vakantie-met-je-hond-onze-tips

Op vakantie met je hond - onze tips!

Of je deze zomer nu gaat voor een ontspannen strandvakantie of een avontuurlijke trip in de bergen, je vakantie is natuurlijk altijd leuker met je hond erbij. Natuurlijk brengt je hond meenemen op vakantie ook meer verantwoordelijkheid met zich mee, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Hier lees jij alles wat je moet weten over op vakantie gaan met je hond!

Kies de juiste verblijfplaats

Niet alle vakantieverblijven zijn even blij met een viervoeter op hun terrein. Zorg dat je een bestemming en verblijf uitkiest waar honden welkom zijn. Op veel campings en vakantiehuizen verwelkomen ze je graag met je hondje. Maar dit is niet vanzelfsprekend, dus wel belangrijk om even te checken van tevoren.

Lees je in over de bestemmin

Elk land heeft andere regels over honden. Dit kan gaan van het meenemen van je hond naar openbare plekken, tot verplichte vaccinaties. In sommige landen zijn honden bijvoorbeeld op veel stranden niet welkom en in andere landen komt je hond het land niet in zonder een prikje. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en lees je van tevoren goed in voor je je hond meeneemt op vakantie.

Controleer het paspoort en inentingen van je hond

Voordat je met je hond op vakantie gaat, moet je niet vergeten om zijn paspoort, en dan vooral de inentingen, te controleren. Het zou kunnen dat je hond de verplichte inentingen wel heeft gehad, maar dat deze niet meer geldig zijn. Doe dit altijd ruim voordat je vertrekt. Je moet namelijk na een hondsdolheid (rabiës) vaccinatie minimaal 21 dagen wachten voordat je met je hond naar het buitenland mag.

Zorg dat je hond gechipt is

Als je met je hond naar het buitenland gaat moet je hond gechipt zijn. Heeft jouw hond nog geen chip, maar wil je hem wel meenemen op vakantie? Neem dan contact op met je dierenarts. Hij kan je hond namelijk chippen, zodat je hond alsnog mee op vakantie kan.

Zorg voor comfortabel vervoer

Het verlaten van zijn thuis kan spannend zijn voor je maatje. Een comfortabele reis voorkomt stress. Een stevige reismand of veiligheidsgordel voor in de auto zorgt ervoor dat je hond op zijn plek blijft. Is je hond nog niet vaak met de auto weggeweest? Dan is het verstandig om eens te gaan oefenen met kortere afstanden.

Ga je vliegen? Ook dan kan je hond mee. Honden tot 8kg mogen mee in de cabine, grotere honden moeten in het ruim.

Verwacht je problemen bij de reis, dan kun je ervoor kiezen om je hond kalmeringsmiddelen te geven. Lees even goed welke het beste bij de situatie en jouw hond passen.

Verdiep je in de kosten

Met je hond op vakantie gaan is hartstikke leuk, maar het kost ook wat extra. Niet alleen voor het verblijf moet je waarschijnlijk meer betalen, maar ook voor het vliegticket. Mag je hond in de cabine? Dan kost dit waarschijnlijk een stuk minder dan wanneer hij in het ruim vervoerd moet worden. Ook kunnen de kosten verschillen per luchtvaarmaatschappij. Door de kosten te vergelijken kun je goedkoper uitkomen. Zoek ook even uit of je het voer mag meenemen in je koffer, of dat je het beter op bestemming kunt aanschaffen

Zorg dat je hond goed getrimd is

Of je nu een langharige of kortharige hond hebt, het is slim om je hond te trimmen, vooral als je naar een warme bestemming gaat. Niet alleen is dit goed tegen de hitte, maar het heeft ook nog een aantal andere voordelen. Als je bijvoorbeeld met jouw hond naar het bos, strand of andere natuurplek gaat kan er veel viezigheid in zijn vacht komen. Dit wordt een bron voor klitten, ontstekingen en parasieten. Je kan dit laten doen bij een trimsalon, maar je kunt ook zelf je hond trimmen.

Denk ook aan de wensen van je hond

Hoewel je hond het ongetwijfeld heel leuk vindt dat hij lekker bij jou in de buurt is, heeft hij/zij waarschijnlijk totaal andere vakantieplannen dan jij. Hij wil waarschijnlijk rennen, ravotten, dan weer slapen en misschien wat zwemmen. Denk goed na of je je reisschema aan je hond wil aanpassen.

Als jij veel op pad wilt om bijvoorbeeld naar musea te gaan, dan is het voor je hond misschien fijner om met oppas thuis te blijven, dan om jou in een vreemde omgeving steeds te moeten missen. Vraag jezelf dus af of vakantie voor de hond net zo leuk is als voor jou.

Inpaklijst voor je hond

Net als jij heeft je hond verschillende dingen nodig op reis. Hier een handige inpaklijst van alles wat jij niet mag vergeten.

Tips voor de meest hond vriendelijke vakantielanden in Europa?

Nog geen idee waar je naartoe wil? Kijk dan eens naar Oostenrijk, Kroatië, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje en Noorwegen. Dit zijn namelijk de meest hond vriendelijke landen van Europa. Veel accommodaties hier zijn speciaal ingericht voor een vakantie met de hond.

Wil je buiten Europa op vakantie, dan zijn de volgende landen het meest hondvriendelijk: de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Costa Rica.

Als jij aan alles hebt gedacht wat in deze blog staat kan jij zonder zorgen met je trouwe viervoeter op vakantie! Mocht je nog ergens je twijfels over hebben is het altijd slim om contact op te nemen met een dierenarts, dit kan ook in het buitenland. Fijne vakantie!

Heb je nog vragen?

Heb je nog een vraag of een toevoeging aan een van onze blog berichten? Neem dan contact op met het Petmarkt.nl team.

Stel een vraag

Andere blogs & tips

Blog-Mijn-kat-plast-in-huis-wat-nu

Het is een veelvoorkomend probleem: je kat besluit opeens niet meer in de kattenbak te plassen, maar gewoon in huis. Niet echt fijn voor je eigen humeur, maar al helemaal niet fijn voor je meubels.

Blog-Hoe-duur-zijn-honden

Kriebelt het bij jou (en je gezin) om een hond te nemen als huisdier? Heel goed dat je eerst onderzoekt of een hondje financieel haalbaar is! Naast een hoop verantwoordelijkheid brengt een viervoeter namelijk ook flink wat kosten met zich mee.

Blog-Heb-je-een-te-dikke-hond-Dit-kun-je-doen

Denk je dat je hond te dik is? Misschien ging het geleidelijk, een paar extra traktaties hier, een beetje minder beweging daar, en nu is het ineens duidelijk. Je viervoeter is wat te zwaar geworden. Wat kun je eraan doen?

Blog-Een-puppy-opvoeden-hoe-doe-ik-dat

Bij het opvoeden van een pup komt veel kijken. Krijg je al zweethandjes? Geen zorgen, wij vertellen je in deze blog precies hoe je je puppy opvoedt. 

Blog-Hoe-voorkom-je-oververhitting-bij-je-hond

Honden kunnen hun warmte niet kwijt zoals mensen en raken daardoor snel oververhit. Hoe hou je je hond deze zomer koel en voorkom je oververhitting? Wij geven je tips.